Saturday, August 23, 2014

The Internship

assalammualaikum..

tajuk ni takde kaitan dgn filem Internship yg kerja kat Google tu.. tapi cerita tu best, suka tengok environment kerja kat Google.. macam best je kalau dapat kerja kat situ.. hehe.. okay la.. back to me.. saya sekarang bergelar practical student.. hehe.. praktikal di ermmm... taknak bagitau la.. cukup la sekadar kita namakan syarikat tu X.. haha.. tapi kat area Petaling Jaya la.. kan kat PJ banyak kawasan perindustrian.. hehe..

okay.. saya start praktikal pada 4 ogos haritu, tapi taknak update sebab takde masa sangat.. dan sebab result semester lepas tak keluar lagi.. so bila dah keluar, lega la.. Alhamdulillah, lulus semuanya.. sekarang boleh la praktikal dengan senang lenang.. haha.. senang la sangat.. banyak kerja wooo.. hehe.. takpe pengalaman.. the best thing intern kat X ialah dia buat job rotation.. maksudnya setiap dua minggu kita akan masuk department lain.. dan rasai la pengalaman kerja di setiap department.. insyaAllah..

by the way, semester ni bukan praktikal semata-mata.. tapi disertai dengan thesis.. so kita kena buat research la kat company tu atau apa-apa yang relate dengan bidang pengajian kita.. sekarang ni masih lagi mencari tajuk yang sesuai.. semoga Allah permudahkan.. Aamiinn.. advisor dan supervisor pon banyak membantu setakat ni.. Alhamdulillah..

semoga saya dan rakan-rakan saya dapat berpraktikal dengan mudah dan dapat menjalankan research dan buat thesis dengan lancar.. Aamiin.. Rabbi Yassir Wala Tuasir Rabbi Thamim Bil Khair..

:)(: