Monday, January 27, 2014

Bukit Broga dan Sungai Congkak..

assalammualaikum..

semalam, 26 Januari 2014, amie dan kawan-kawan sekolah amie telah melakukan ekspedisi ke Bukit Broga dan Sg Congkak.. ekspedisi sangat.. hehe.. ada 5 guys and 5 girls yang pergi.. guys - naim, asrul, ijam, muz & syazurin.. girls pula amie, syana, lela, dyana & hidayah..

kteorang gerak dari rumah pukul 4.45 pagi dan solat subuh di Petronas Jalan Semenyih sebelum mendaki Bukit Broga.. kteorang daki Bukit Broga tu dalam pukul 6.30 rasanya.. sampai kat puncak pula taktau pukul bape.. byk sangat berhenti ambil gambar.. biasalah kan.. hehe.. sampai kat bawah pula dalam pukul 10.30 rasanya.. hehe..

sebelum mendaki tu kteorang warm up dulu sekejap.. then, masa daki tu memang termengah-mengah la kan.. dah la sejuk sikit, so semputttttt~ haha.. tapi okay la juga.. new experience.. first time naik Bukit Broga.. tp ada juga kawan amie yg dah pernah naik.. yg girls je first time.. hehe.. ada masa tu rasa macam nak give up pon ada gak.. haha.. sebab termengah sangat.. stamina dah kurang agaknya.. hehe.. tapi disebabkan semangat juang yg tinggi teruskan la juga.. haha..
mentari~

laluan utk mendaki quite okay.. tapi ada la juga yang mencabar kan.. yang mencabar tu la kena naik batu tu.. padahal ada je laluan lain.. tapi takpe.. untuk pengalaman kan.. so kita pon daki la batu besar tu.. hehe.. part nak turun la rasa macam laju je.. banyak menggelungsur je.. hehe.. lepas tu masa turun tu macam automatik berlari-lari.. haha.. apa-apa pun memang puas la.. gambar pon beratus ambil.. haha..

part yg sukar...

ha.. disebabkan 26 Januari ni birthday si asrul, kteorang pon dah rancang untuk menjadikan beliau masakan goreng tepung.. so bila dah sampai kat puncak.. dah ambil gambar kat papan tanda puncak.. kami ambil la lagi gambar kat batu kat belakang kekononnya.. masa tu la tepung dikeluarkan dan ditabur ke atas beliau.. hehe.. satu Broga duk nyanyi lagu birthday utk dia.. haha..

okay.. lepas dah turun tu kteorang pun bergerak la ke Sg Congkak.. hehe.. kat Congkak tak byk cerita sgt la kan.. masing-masing pon dah penat.. hehe.. kat sana apa lagi.. makan la.. so kami bakar sosej, masak maggi, rebus sosej dan jajan-jajan yang ada.. pastu berendam la.. basuh la sekali debu dan tepung yang melekat time kat Broga tu.. hehe..

dan hari ni.. tangan kaki pun mula la sakit.. lenguh-lenguh.. tak kisah la pasal tu.. yang penting keseronokkannya.. hehe.. thanks kepada kawan-kawan.. nanti kita pergi lagi.. maybe tempat lain pula.. hehe.. love you gaisss.. haha..

p/s: sorry la story line berterabur.. hehe..

3 comments:

naim fazrin said...

heheheeh... :) best...heheheh.. :)

Amie Amisya said...

@naim : dan daebak jugak.. hihi..

mu jai kon said...

Best..