Saturday, July 28, 2012

Hide Comments & Likes In FB.

assalammualaikum..

apa khabar semua? sihat? selamat menjalani ibadah puasa.. hari ni ami nak bagitahu cara nak hide comments & likes kawan-kawan kita di Facebook. sebenarnya saja je nak kongsi benda ni sebab kawan ami ada yang bising Timeline/News Feed dorang penuh dengan muka ami yang dok menge-like macam-macam benda. bukan setakat bising, siap bahan lagi. pastu bila ajar macam mana nak hide benda-benda tu tak nak dengar pula.. huhu.. nasib la labu~~ Facebook ni pun satu, tak payah la siarkan comments & likes kita. takde privacy je. to Mark Zuckerberg, please change the settings of the timeline. we want to see the updates only, not the comments and likes from our friends. it's boring okay. haha.. macam la Mark Zuckerberg nak baca blog aku kan.. huhu..



first step. Unsubscribe comments & like by someone.. just simply click the drop down menu on the right side of time line, opposite to the friends name. and click UNSUBSCRIBE FROM COMMENTS AND LIKES BY X. (see above pic, click to enlarge)

*****

okay, there is another step to unsubscribe the comments & likes. well, not only comments & likes. you can also hide games played by your friends.


first, you must point over your mouse to your friend's name. and his/her name will pop-up into a small box. you must point over your mouse again to the word Friends and click Settings. (see above image)


after you click the Settings, you can choose which of your friend updates would you like to hide. the tick represents the updates that you'll receive from your friends in you Timeline. (see above image)

okay, thats all for today. sorry for my broken english.. saja gatai dok speaking kekunun ada mat salleh baca blog ni. kuikuikui... okay lah.. terima kasih sudi baca blog ami. selamat berpuasa, jangan lupa baca niat puasa ye. Assalammualaikum..

p/s: sorry for the bad quality of pictures. just using Paint for editing. :D

11 comments:

ngok ngek said...

heheh..tq ami...sgt membantu~~

sakina said...

assalamualaikum, ami!! ingat lagi tak kat saya? lama tak dengar berita. Study kat mana sekarang? Neway, selamat berpuasa :)

Amie Amisya said...

kak shaz: welcome.. :)

sakina: waalaikummusalam.. igt2.. skin kan.. hehe.. tahu takpe.. saya bakal masuk uitm arau.. hee~ awak kat jengka eh? thanks.. selamat berpuasa juga.. :D

sakina said...

arau?jauhnya..hehe jadi perantau la gamaknya.sambung akaun ke?haah sy kat jengka.mntk la tukar ke sini.hihi

Amie Amisya said...

sakina: tahu takpe.. mmg jadi perantau la awak.. huhu.. tak.. kita ambil OPM.. sama mcm jajan.. mana boleh tukar2.. huhu..

sakina said...

OPM?apa tu?biz ke?

Amie Amisya said...

operation mngt.. under buss la juga.. huhu..

sakina said...

ooo,jd biz women la awk nanti.he2.ok all the best di negeri orang,study smart :)

Amie Amisya said...

yezza.. haha.. insyaAllah.. awak pun sama.. all the best k.. take care~ :)

feel pretty said...

kalau kita dah unsubscibe kawan kita tue..maknanya kita xkan dapat lihat sume like or comment2 dia tue kan..erm..tapi dia boleh nampak x comment n like kita ni??

Amie Amisya said...

tapi kalau kawan kita still subscribe kita, dia still boleh tgk comments & like kita.. yg part ni ssh sikit.. hee~