Saturday, November 12, 2011

Parti Barbeku

assalamualaikum.

semalam, ada parti barbeku di rumah kawan amie, Syana. cewah, parti barbeku tu. disebabkan rumah Syana mendapat banyak daging korban, jadi beliau telah men-decide untuk mengadakan BBQ untuk kawan-kawannya. yang hadir ke parti barbeku tu ialah amie, syana(tuan rumah memang dia ada la kan. haha), naim, dafi, aya, hana, lela dan asrul. huhu. parti BBQ tersebut bermula pada jam 8 malam dan berakhir pukul 12 malam la juga. padahal lebih, sebab amie sampai rumah amie pun nak dekat pukul 1. ish ish ish, tak senonoh anak dara balik lewat malam kan. yelah tak sedar asyik makan dan BBQ je. hehe.

antara menu yang ada ialah daging dan ayam BBQ. dua makanan ini telah diperap terlebih dahulu, tu pasal bila bakar, sodap yo. huhu. kemudian ada tom yam campur, kuah asam dan karipap. karipap dia sedap woo.. then, amie bawa coleslaw, tapi sikit jelah. dan kawan amie, Aya bawa dadih mangga. yummy.

daging yang telah diperap

BBQ time. hampir masak.

kaki kipas. ehek.

gambar di atas ini serba sedikit menceritakan apa yang berlaku sepanjang parti barbeku tu. gambar time makan tak ada pula. semua tengah syok makan, siapa yang nak ambil gambar an. huhu. kbai.

nota ringkas : makan untuk hidup. hee~

5 comments:

naim fazrin said...

heheheh...sedappp...

Amie Amisya said...

tapi sayangnya, kau balik awal. kalau tak boleh makan banyak-banyak. huhu.

Pixie said...

boley la panggil catering umah aku? :D mcm sedap jeee ^^

The Bittersweet of My Life said...

nampk sedap... :)

Amie Amisya said...

@pixie : haha. boleh-boleh. huhu..

@the bittersweet : mmg sedap. hee. ;)