Friday, January 21, 2011

Ice Age.

assalammualaikum.


hye kawan-kawan. amie nak tanya ni, siapa pernah tengok kartun Ice Age.? tak pernah.? baik korang download dan tengok. best tau, kelako. HUHU. okay. amie tak nak cerita pasal kartun Ice Age tu. amie jugak tak nak cerita pasal sinopsis kartun tu. amie nak cerita yang amie telah pergi ke zaman ais, yakni ICE AGE la. kenapa.? tak percaya eh.? korang pun boleh pergi jugak la. amie pergi sana pakai pintu ajaib Doraemon tau. okay, gurau je. HEHE.

Pengalaman Zaman Ais
 sebenarnya amie pergi 'The Ice Age Experience' di Berjaya Times Square. tempat ni macam pameran jugaklah. kita boleh lihat beberapa makhluk zaman ais disini. tempat ini dimiliki oleh Wizart Studio Sdn Bhd. kalau korang nak pergi, sila naik lif  bahagian tengah ke tingkat 7. keluar lif korang akan jumpa Cosmo World dulu, jalan sikit nanti korang jumpa la tempat nie. bayaran masuk adalah berbeza bagi setiap peringkat umur. yang amie ingat RM12 bagi dewasa iaitu mereka yang berumur 13 tahun ke atas. tapi semalam amie bawa kad pelajar dapat la masuk dengan harga RM10. wee~

senget pulak. ah.
dalam tu ada beberapa station tau. setiap station dia akan tunjukkanlah haiwan zaman ais tu. pelik-pelik dan mengejutkan la jugak. yelah, dapat tahu betapa besarnya makhluk zaman tu, beratnya dan rupanya juga. dorang cakap yang dalam pameran ni saiz kecil-kecil je, realitinya besar gila uh. huu~ kawan amie takut-takut je nak masuk. okay, amie pun sama. shhh~ jangan bagitahu siapa-siapa. HEHE. kalau pergi TS asyik boling, wayang dan karaoke je, apa kata korang pergi sini pula. best jugak tau dapat tau makhluk-makhluk zaman ais nie. pengalaman yang menyeronokkan. ayat cannot go je. HAHA. ada satu station tu kan, sejuk uh, dorang nak suruh kita rasai kesejukkan zaman ais. memang sejuk la, tapi dorang kata sebenarnya zaman ais tu lagi bertambah tambah tambah tambah sejuk ah. berapa banyak tambah daa.. sekarang korang tengok jelah gambar kat sana eh. layannn~ zasss~

boleh plak main cak-cak. kejut i tau.

burung DODO.

giant ground sloth. memang giant ah. ni saiz bayi  3 bulan je tau.


kaki tulis nota : terasa kerdil je uh. huu~

2 comments:

KUREKURE COMEL said...

syoknye...mina jeles ni....

Amie Amisya said...

jeles.? hehehe. apa lagi, pergilah sane. wee~