Saturday, May 29, 2010

kurus salah, gemuk pun salah? ape masalah?

ceritera ini berkaitan dengan aku, ya, aku. eh, minah nie gemuk ke? mesti korg tertanya2 kn? ermm.. tak de la gemuk sangat. tapi aku pernah menjadi kurus suatu ketika dahulu. ya, itu mmg benar. ketika sekolah menengah, ketinggian aku 158 cm dan berat aku pula 46, BMI underweight. memang kurus, sampaikan kawan2 aku menggelarkan aku sebagai TULANG! ada ke patut nampak anjing dorg nak baling aku gara-gara nak confirm kan binatang tu adalah anjing. yelah, aku kan tulang dan anjing pula sukakan tulang, maka itulah yang bermain diminda mereka yang nakal! haishhh.. sekarang, aku da 19 tahun. bila member2 jumpa je, mereka akan cakap, eh, amie, ko da gemok la, ko da berisi la. ya, memang aku akui, aku sudah berisi. ketinggian aku 161 cm manakala berat pula 55 kg.. ha, amek kau.. tapi tak pe la, memang aku impikan berat cam tu, sesuai la dengan ketinggian aku, yang paling penting BMI aku NORMAL! yeah.. tu yang best nye. tak kisah la orang nak kata aku gemuk or whatever, aku selesa dengan tubuhku sekarang, cuma perlu berjaga dan terus menjaga.. hehe.. pape pon ape yang penting ialah KESIHATAN, mudah2 an aku dapat menjaga kesihatan ku ini, tak mahu la ada sebarang penyakit, minta dijauhkan.. oh, ada lagi satu yang penting, KEGEMBIRAAN! ya, itu juga. bila gembira dan ceria semua pun senang saja. hehe..


besar-besar aje! :))

4 comments:

a n a b e l l a said...

haha. orang tak cakap kaw gemok la sayang. diorang maksudkan kaw berisi dari dulu. tapi aku paham mesti kaw tak suke perkataan gemok tuh kan.

tapi siyes aku gelak gila yang pasal anjing dan tulang tuh. aku ingat lagi time tuh dekat kem, ade nampak anjing. tapi tak sure tu anjing ke serigala. so kena ada tulang untuk buktikan. naim lak dengan konfidennya cakap macam ni, "Ha amie ape lagi. Pegi ah!" HAHA lawak wey. Aku tak terpk pown dye akan pk camtuh..

p/s - mungkin panjang komen aku nih..

Amie Eisya Pqa said...

hahaha. aku tak kisah sgt pun pasal gemuk ke ape. tapi ade certain ambil serius pulak. aku pun pelik. badan aku, tapi dorang lebih-lebih ouh. pelik aku. kalau bawak bergurau tu aku okay je. huhu.

haha. tu la, naim nye pasal la nie. sekarang aku dah berisi dia tak berani cakap pape lagi. hahaha.

p/s: komen panjang-panjang pun tak pe. ngee~

a n a b e l l a said...

kaw da berisi lagi naim suke la.
dye kan suke perempuan tembam.. =)

Amie Eisya Pqa said...

haishh. yelah tu. huuu~